Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on Sep 8, 2015 in Toate articolele, Tutoriale | 0 comments

Tutorial reparatie injectoare Valtek tip 30

Tutorial reparatie injectoare Valtek tip 30

injectoare gpl valtek tip 30

Revizie injectoare Valtek tip 30

injectoare-valtek-tip30Injectoarele Valtek tip 30 sunt cel mai des intalnite in componenta instalatiilor GPL Tomasetto (AC Stag) dar si la alte instalatii GPL auto precum Milano, Fratelli, Cangas, AG Centrum, etc.

Injectoarele Valtek tip 30 sunt furnizate in mai multe variante – rampe de 2,3 sau 4 cilindri si bobine de 1,2 si 3 ohmi (de culoare galbena, gri sau rosie).

duza-valtek-tip-30

Pentru a fi montate pe motorizari de puteri diferite se folosesc duze de calibrare (cu diverse diametre – 1,5 – 1,75, 2,00, 2,25, 2,50 mm) ce asigura un debit mai mic sau mai mare de gaz.

Rampele cu bobine de 1 si 2 ohmi sunt mai rapide iar cele de 3 ohmi sunt  bobine-valtek-tip-30  mai lente.                                                                                                                        Datorita faptului ca rampele de 1 si 2 ohmi sunt mai rapide, au o fiabilitate mai mica in comparatie cu cele de 3 ohmi, asadar au nevoie de revizie la un interval mai mic de kilometri efectuati.

Revizia consta in inlocuirea pistonaselor si a cilindrilor (daca este necesar) apoi calibrarea cursei pistonasului.

pistonas-valtek
arbore-valtek

Mai jos va prezentam un videoclip in care puteti urmari procedura de inlocuire a pistonaselor la rampa de injectoare Valtek tip 30.

Calibrarea injectoarelor se face cu ajutorul unui dispozitiv special.

calibrare-valtek

468 ad

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *