Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on Jun 25, 2014 in Teste, Toate articolele | 0 comments

Test filtru GPL bulpren – Certools

Test filtru GPL bulpren – Certools

Am testat filtrul GPL produs de firma Certools Polonia, ce are ca material de filtrare bulpren-ul (un material asemanator buretelui), carcasa din aluminiu, stuturi de 12 mm sau de 14 mm si care este folosit in general la instalatiile GPL Tomasetto sau Landi Renzo, dar si la instalatii GPL precum Milano, Zavoli, AGC.

Bulpren-ul este un material de filtrare nou. Este asemanator buretelui, are orificii destul de mari, dar constructia sa stratificata ofera rezultate foarte bune in oprirea si celor mai mici particule. In plus, buretele retine efectiv uleiul/ceara/parafina.

Filtrarea prin acest tip de filtru se face diferit decat filtrarea efectuata de un filtru din hartie. Cartusul filtrant din bulpren functioneaza ca un filtru centrifugal.

Producatorul recomanda inlocuirea filtrului la un interval de 15.000-20.000 km.

Filtrul din imaginile de mai jos a fost folosit peste 15.000 km, iar materialul de filtrare inca se prezinta in conditii bune. Nu este imbacsit si nu se oberva nici particule/impuritati care sa fi trecut de filtru spre rampa de injectoare. Deci filtrul a functionat foarte bine.

FILTRU GPL BULPREN 1

FILTRU GPL BULPREN 4

Raportul calitate/pret al acestui filtru GPL este unul excelent.

FILTRU GPL BULPREN 7

FILTRU GPL BULPREN 6

Material folosit in interiorul filtrului GPL: BULPREN

FILTRU GPL BULPREN 2

Am decis sa acordam nota 10 din 10 pentru acest filtru GPL. Pretul lui este destul de mic (circa 20-25 lei), are puterea de filtrare foarte buna, iar intervalul de schimb este destul de lung (15.000-20.000 km).

FILTRU GPL BULPREN 3

Ca o observatie personala, comparand filtrul GPL din bulpren cu filtrul GPL din poliester putem sa tragem urmatoarea concluzie: filtrul GPL din bulpren rezista mai bine in timp avand un interval de schimbare de pana la 20.000 km, iar filtrul gpl din poliester are capacitate de filtrare o idee mai buna, dar trebuie schimbat la cel mult 15.000 km.

468 ad

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *