Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on Jun 7, 2014 in Teste, Toate articolele | 0 comments

Test filtre gpl Landi Renzo – Med

Test filtre gpl Landi Renzo – Med

Am testat filtrele GPL Med de la Landi Renzo (folosite si pe Dacia Logan cu GPL de fabrica) dupa 30.000 km de utilizare. Dupa cum se observa filtrul este destul de imbacsit si plin de parafina. Starea filtrului depinde foarte mult si de compozitia gazului folosit. In unele statii GPL gazul nu este chiar curat, iar filtrele se murdaresc foarte repede. Va recomandam sa aveti grija unde alimentati cu GPL si sa folositi statiile unde gazul este de incredere.  Neschimbarea filtrelor la timp poate duce la functionarea defectuoasa sau chiar defectarea completa a injectoarelor de gaz si a componentelor ce intra in contact cu gazul (electrovalva, reductor). Pe-Gaz.info recomanda schimbarea filtrelor la fiecare 15.000 km sau chiar mai devreme acolo unde gazul nu este calitativ. Mai jos aveti imagini cu filtrul taiat in partea pe unde intra gazul.

FILTRU GPL MED 1
FILTRU GPL MED 2FILTRU GPL MED 5FILTRU GPL MED 4

Dupa cum se observa in imaginile de mai jos, unde am fotografiat filtrul in partea prin care iese gazul, se vede destul de clar ca murdaria a trecut de materialul de filtrare (hartie) si din pacate a intrat in injectoare. In cazul de fata injectoarele masinii la care s-au schimbat filtrele inca functionau fara probleme, dar nu putem estima ce se va intampla pe viitor. Injectoarele MED de la Landi Renzo sunt cunoscute pentru faptul ca sunt cam “sensibile”, asadar este mai bine sa fim precauti si sa efectuam reviziile la timp.FILTRU GPL MED 8FILTRU GPL MED 9

In imaginea de jos este prezentat filtrul de la electrovalva, care, dupa cum se vede nu este chiar foarte murdar. Filtrul in stare lichida retine impuritatile de mari dimensiuni, dar nu poate retine impuritatile pe care le are gazul atunci cand s-a transformat din stare lichida in vapori, impuritati precum parafina. De aceea este important sa schimbam ambele filtre GPL.

FILTRU GPL MED 6

Speram ca v-a fost de folos articolul si va invitam sa cititi si celelalte articole de pe site-ul nostru.

468 ad

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *