Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on Jun 4, 2014 in Toate articolele, Utile | 0 comments

Filtre GPL

Filtre GPL

Filtre instalatii GPL auto

Fiecare instalatie de gaz are propriile filtre GPL care in general nu prea se potrivesc de la o marca la alta. Instalatia are de obiceiĀ  doua filtre GPL ce se impart in doua categorii:

1. filtre GPL in stare lichida (sunt situate de obicei in interiorul electrovalvei sau in reductorul de gaz)

2. filtre GPL in stare gazoasa (sunt situate de obicei pe furtunul de gaz dintre rampa de injectoare si reductor)

Filtrele GPL in stare lichida au ca material de filtrare preponderent hartia (filtrul GPL Tomasetto, BRC, Landi Renzo, Lovato, Milano, AGC, Marini, Prins, Romano) sau mai rar pasla (filtrul GPL Bedini, Bigas). Ele filtreaza gazul lichid venit din rezervor inainte ca acesta sa intre in reductor si sa fie vaporizat. Acest filtru retine impuritatile mari (pilitura, rugina, etc.)

Filtrele GPL in stare gazoasa au mai multe tipuri de material de filtrare (hartie, bulpren, poliester, fibra de sticla, bumbac). Cele mai uzuale sunt cele din hartie, care totodata sunt si cele mai slabe ca si putere de filtrare. Filtrele din hartie sunt si ele mai bune sau mai slabe in fuctie de cate straturi de hartie contin.

Filtrele din bulpren au putere de filtrare mai mare decat hartia. Bulprenul este un material asemanator buretelui, cu densitate mare, ce poate filtra chiar si particulele foarte fine.

Filtrele din poliester, fibra de sticla si bumbac au cea mai mare putere de filtrare, dar sunt si cele mai scumpe.

Filtrul GPL in stare gazoasa este un filtru important ce retine impuritatile gazului inainte ca acesta sa intre in rampa de injectoare gpl si implicit in motor. In general filtrele in stare gazoasa se imbiba de parafina si alte impuritati specifice gazului.

Este foarte important sa schimbati filtrele GPL la timp pentru a proteja injectoarele si celelalte componente ale instalatiei GPL care intra in contact direct cu gazul (reductorul, electrovalva). Neefectuarea reviziei la timp duce la defectiuni, functionare improprie si implicit la pierderea garantiei.

Filtre GPL in stare lichida pt. electrovalva/reductor (vaporizator sau popular “plaman”):

filtre gpl

1Filtru GPL electrovalvaInstalatie GPL BRC
2Filtru GPL electrovalvaInstalatie GPL BRC
3Filtru GPL reductorInstalatie GPL Tomasetto (Stag)
4Filtru GPL reductorInstalatie GPL Lovato
5Filtru GPL electrovalvaInstalatie GPL Milano, Prins
6Filtru GPL reductorInstalatie GPL Landi Renzo
7Filtru GPL electrovalvaInstalatie GPL Landi Renzo
8Filtru GPL electrovalvaInstalatie GPL Marini
9Filtru GPL electrovalvaInstalatie GPL Romano

Exemple de filtre GPL in stare gazoasa:

filtre gpl

Daca doriti sa inlocuiti filtrul GPL in stare gazoasa este bine sa stiti dimensiunile stuturilor. Acestea pot diferi de la o instalatie la alta. In general dimensiunile cele mai des intalnite sunt 10×10, 12×12 si 14×14 mm. Sunt filtre cu o intrare si o iesire, filtre gpl cu o intrare si doua iesiri, cu doua intrari si doua iesiri, cu suport pentru diferiti senzori, cu carcasa din metal sau din plastic.

In general filtrele in stare gazoasa se mai potrivesc de la o instalatie gpl la alta, dar filtrele in stare lichida au dimensiuni si forme destul de specifice si nu prea se potrivesc.

Puteti achizitiona filtre gpl la preturi bune de pe:

https://gazmagazin.ro

 

468 ad

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *