Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on Jan 12, 2015 in Toate articolele, Utile | 0 comments

Cum sa reduci consumul de benzina la o masina cu GPL pe timp de iarna

Cum sa reduci consumul de benzina la o masina cu GPL pe timp de iarna

Pe timp de iarna un autoturism cu instalatie GPL consuma mai multa benzina pana cand se incalzeste motorul, in comparatie cu restul anotimpurilor mai calduroase. In acest articol va vom face cateva sugestii pentru a scadea consumul de benzina.

Atunci cand motorul este in faza de incalzire, timpii de injectie sunt mai lungi pentru a imbogatii amestecul imediat dupa pornire. Astfel, scurtand timpul pana la comutare putem face o economie remarcabila.

Scaderea temperaturii de comutare – cu toate ca este o solutie la indemana, nu este recomandata. Comutarea trebuie sa aiba loc doar atunci cand temperatura lichidului de racire este suficient de ridicata pentru a vaporiza gazul. Comutarea pe gaz inainte ca temperatura lichidului de racire sa atinga nivelul optim va determina gazul sa intre in motor partial vaporizat sau chiar in stare lichida. Acest fapt poate duce la mersul neregulat al motorului, oprirea lui sau pornirea greoaie (bujiile se uda cu GPL)

Incalzirea componentelor GPL – timpul de functionare cu benzina poate fi scurtat cu ajutorul unor incalzitoare electrice montate pe rampa de injectoare si vaporizator. Din pacate aceste incalzitoare nu sunt versatile si pot fi montate doar pe anumite modele de injectoare si vaporizatoare. Deasemenea montarea lor presupune legarea la sistemul electric al autovehiculului, operatiune ce trebuie facuta doar de personal calificat. Un incalzitor montat pe vaporizator permite incalzirea lichidului de racire, facand posibila comutarea pe GPL mult mai repede. Fabricantii acestor incalzitoare declara ca timpul de comutare este redus cu pana la 40%. Incalzitoarele pentru rampa de injectoare sunt deasemenea dispozitive electrice ce se monteaza pe corpul rampei. Incalzirea aditionala a rampei de injectoare scurteaza timpul de comutare pe gaz si elimina fenomenul de “lipire” datorat prezentei in GPL a particulelor grele de ulei. Aceste particule devin mai dense la temperaturi joase (la fel ca uleiul din motor si cutia de viteze) si determina functionarea improprie a injectoarelor de gaz. Cu ajutorul unui incalzitor pentru rampa, aceste particule se lichefiaza iar injectoarele functioneaza mai bine, neobstructionate si fara frictiuni.

Si pana la urma avantajul major este comutarea mult mai rapida pe GPL si reducerea consumului de benzina.

sursa gazeo.com

468 ad

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *